Aardappelen

De aardappelteelt begint natuurlijk in het vroege voorjaar of soms al in de winter, met het strooien van kunstmest. Hiervoor hebben wij een Rauch centrifugaalstrooier die sommige kunstmestsoorten tot 52 meter breed kan verstrooien. De trekker wordt gestuurd door middel van RTK-GPS zodat het plaatsen van paaltjes niet meer nodig is. Ook zorgt dit ervoor dat overlap tot een minimum wordt beperkt.

kunstmest strooien


Het land klaarmaken en poten van de aardappelen doen wij in één werkgang. Voorop hangt een zogenaamde ‘Multivator’ hakenfrees. Deze zorgt voor een voldoende verkruimeling van de grond, zodat er voldoende losse grond beschikbaar is voor de rugopbouw. Een Grimme pootmachine plant vervolgens de aardappelen. Deze trekker wordt eveneens bestuurd door RTK-GPS en staat op dubbellucht cultuurwielen.

poten van aardappelenpoten van aardappelen


Voor de gewasverzorging kunnen wij u een breed pakket aan werkzaamheden aanbieden. Zo beschikken wij over een vier rijige rijenfrees om de aardappels aan te aarden. Om het onkruid te bestrijden kunnen wij ook een onderbladspuit inzetten. Gedurende het seizoen wordt met een 52mtr brede Dubex veldspuit de gewassen gespoten. Deze wordt GPS gestuurd en maakt gebruik van sectiebesturing om overlap te voorkomen en op middel te besparen. Voor de pootgoedteelt hebben wij een loofklapper en kappenspuit beschikbaar om in één werkgang de loofdoding uit te voeren.

wortelsspuitenonderbladspuit-3onderbladspuit-1


Wanneer het op het rooien van de aardappelen aankomt kunnen wij u met drie verschillende rooiers van dienst zijn. Het gaat allemaal om vier rijige zelfrijdende machines die op rupsbanden staan om insporing tot een minimum te beperken. Wij kunnen uw aardappels rooien met een Grimme of Dewulf bunkerrooier en een Grimme wagenrooier. De Dewulf rooier is dit jaar nieuw aangeschaft en zal gebruikt worden voor het rooien van de aardappels en witlof, net als de Grimme Tectron. Indien nodig beschikken wij ook over een inschuurlijn met hoge capaciteit en bijpassende kippers om uw aardappelen vakkundig, snel en zonder beschadigingen in te schuren.

rooien-dewulf-1rooien-sf-3rooien-tectron-2inschuren